Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:52
Κόσμος

Απίστευτο: Βρετανικό αεροσκάφος απέφυγε τελευταία στιγμή πύραυλο στο Σινά






Στην σοκαριστική αποκάλυψη ότι τον Αύγουστο, βρετανικό αεροσκάφος με 189 επιβάτες είχε αποφύγει την τελευταία στιγμή πύραυλο πάνω από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου συνετρίβη πριν μια εβδομάδα το Airbus της ρωσικής εταιρείας, προχωρά η εφημερίδα Daily Mail.

Η πτήση της εταιρείας Thomson με 189 επιβάτες λίγο έλειψε να χτυπηθεί από έναν πύραυλο, καθώς προσέγγιζε το Σαρμ ελ Σέιχ τον Αύγουστο, αλλά η τραγωδία απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση του πιλότου.

Όπως αναφέρει πηγή που επικαλείται η Daily Mirror παρότι εκείνη την κρίσιμη στιγμή είχε αναλάβει ο συγκυβερνήτης, ο πιλότος που βρισκόταν ακόμη εντός του πιλοτηρίου, είδε τον πύραυλο να κατευθύνεται προς το αεροσκάφος και διέταξε να πραγματοποιηθεί στροφή προς τα αριστερά ώστε να αποφευχθεί ο πύραυλος που κινούνταν περίπου σε απόσταση 1000 ποδιών.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας ενημερώθηκαν για το απίστευτο συμβάν μόνο μετά την προσγείωση η οποία ήταν ομαλή, ενώ κανείς από τους επιβάτες δεν κατάλαβε πόσο κοντά βρέθηκε στον θάνατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι το απίστευτο συμβάν, έλαβε χώρα στις 23 του περασμένου Αυγούστου.