Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:36
Ελλάδα

Απίστευτες απειλές Ρωμανού με βόμβες, ανατινάξεις, εμπρησμούς για έναν «μαύρο Δεκέμβρη»






Για έναν «μαύρο Δεκέμβρη» προειδοποιεί μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Ρωμανός σε ένα νέο μακροσκελές κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia και το οποίο συνυπογράφει με τον συγκρατούμενό του, Παναγιώτη Αργυρού.

Στην ανάρτησή τους, οι δύο κρατούμενοι απειλούν για μια «αναρχική εξέγερση» και έναν «μαύρο Δεκέμβρη», προαναγγέλλοντας επιθέσεις και λεηλασίες σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών και εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων.

Στο κείμενο Ρωμανός και Αργυρού αναφέρονται αρχικά στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του 2008.
Όπως σημειώνουν, «οι μεγάλες ταραχές που ακολούθησαν, προκάλεσαν ένα ισχυρό κοινωνικό ηλεκτροσόκ πολλών βαθμών, καθώς θρυμματίστηκε η εικόνα της “κοινωνικής ειρήνης” και έγινε ορατή η ύπαρξη αυτών των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων, με τον πλέον έκδηλο τρόπο, προκαλώντας καταστάσεις απ’ τις οποίες δεν υπήρχε εύκολη επιστροφή».

Έτσι, γράφουν ότι θέλουν τώρα να «θυμηθούν» τον νεαρό σύντροφο τους και την «ομορφιά του να παραλύει ο κοινωνικός χωροχρόνος, μέσα από μικρότερα ή μεγαλύτερα κοινωνικά βραχυκυκλώματα».

«Θέλουμε να ξαναζήσουμε τις μέρες που “ο θάνατος δε θα ’χει πια εξουσία και γυμνοί οι νεκροί θα γίνουν ένα με τον άνθρωπο του ανέμου και του δυτικού φεγγαριού και θα ορμούν στον ήλιο ωσότου ο ήλιος να καταλυθεί”», συνεχίζουν, προειδοποιώντας πως «ζούμε την αρχή του τέλους για τον κόσμο, με τον τρόπο που τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».

Οι δύο κρατούμενοι προτείνουν να τεθεί σε ισχύ «το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».

«Να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να πλημμυρίσουμε τις πόλεις με αφίσες και τρικάκια, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να γεμίσουμε τους τοίχους με συνθήματα, να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να πραγματοποιήσουμε δημόσιες εκδηλώσεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκεπτικά γύρω από διάφορες θεματικές αγώνα», γράφουν.

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Αργυρού είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».