Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:34
Τοπικά

Αντιεξουσιαστές έριξαν πέτρες και μολότοφ δίπλα σε παιδότοπο στο κέντρο του Βόλου! – Επεισόδια μετά τη λήξη της πορείας






Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγ. Νικολάου, από αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν των συνηθισμένων στόχων των επιθέσεων, στόχο αποτέλεσε ένας παιδότοπος, στη συμβολή των οδών Κονταράτου και Ογλ, και μάλιστα την ώρα που πραγματοποιούνται παιδικό πάρτι. Γο9νείς αλλόφρονες έσπευσαν να απομακρύνουν τα παιδάκια τους, την ώρα που οι κουκουλοφόροι έριχναν στο κατάστημα φωτοβολίδες και πέτρες!!!

epeisodia

Διαδηλωτές επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε όχημα που ήταν παρκαρισμένο Ογλ με Ερμού, ευτυχώς οι καταστηματάρχες της περιοχής έριξαν άμεσα νερό.

Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν, ακόμη, κεντρικά καταστήματα τραπεζών και ενεχυροδανειστήριο, εναντίον του οποίου επιτέθηκαν με ρόπαλα σπάζοντας εξωτερική κάμερα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου έσπασαν μάρμαρα. Με κομμάτια μάρμαρου στα χέρια κατευθύνθηκαν προς την εμπορική αγορά , όπου επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν αυτοκίνητα με πέτρες και καδρόνια.

Οι αντιεξουσιαστές  συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ελευθερίας. Περίπου 300 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους του Βόλου φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών που ακολουθούσαν την πορεία.