Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:48
Τοπικά

Αναζητούν τα αίτια της φονικής επίθεσης σκύλου στον 30χρονο






Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκάλεσε το περιστατικό με τον άτυχο 30χρονο που κατασπαράχθηκε στην κυριολεξία από σκύλο, στη Ν. Ιωνία. Ο άτυχος άνδρας, από το πρόσωπο και το κεφάλι του οποίου λείπουν ολόκληρα κομμάτια, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αν και εκτός κινδύνου, στη Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά.

Η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα σενάριο. Μπορεί το παραλίγο φονικό συμβάν να ήταν τυχαίο ή ο 30χρονος να δέχθηκε επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο που διέφυγε από τον ιδιοκτήτη του, είτε ακόμη και να έχει δεχθεί επίθεση από το δικό του σκύλο.

Οπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος που μένει στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα του, είναι κάτοχος σκύλου ράτσας πιτ μπουλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κεφάλι επιτίθενται ζώα μόνο όπως Ροτβάιλερ ή πίτ μπουλ. Δεν έχει όμως ακόμη διευκρινιστεί αν το ζώο που επιτέθηκε στο νεαρό ήταν δεσποζόμενο ή αδέσποτο.

Τα πάντα ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, που χθες λάμβαναν καταθέσεις από γείτονες του 30χρονου, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στη Ν. Ιωνία, κοντά στο πάρκο στη συμβολή των οδών Βρυούλων και Προύσης. Ο ίδιος ο 30χρονος ήταν εκείνος που κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει από το σπίτι του. Όπως φέρεται να ανέφερε στους διασώστες του ΕΚΑΒ, δέχθηκε επίθεση στο πάρκο, αλλά το κατάλαβε όταν έφθασε στο σπίτι του. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι περαστικός από το σημείο απομάκρυνε το σκύλο με ρόπαλο, ωστόσο ο άγνωστος άνδρας δεν εντοπίστηκε από κανέναν, ούτε έσπευσε και ο ίδιος στην Αστυνομία να δηλώσει τι συνέβη.

Η κατάσταση στην οποία κλήθηκε να τον παραλάβει το πλήρωμα του ασθενοφόρου ήταν τραγική, για να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του 30χρονου ότι κατάλαβε τη ζημιά που του είχαν προκαλέσει οι άγριες δαγκωματιές, όταν έφθασε σπίτι, όπου πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι υπήρχε λίμνη αίματος.

Οι τραυματιοφορείς που μετέφεραν τον 30χρονο στο Νοσοκομείο, υπέστησαν σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν.

Ο σκύλος του είχε φάει τα δύο αυτιά ενώ δαγκωματιές είχε σε όλο του το πρόσωπο, αλλά και σε σημεία του σώματός του.

Το πρωτοφανούς αγριότητας συμβάν σήμανε συναγερμό στην αστυνομία, που συνεχίζει τις έρευνες και τη λήψη καταθέσεων.

 

 

Πηγή: Ταχυδρόμος