Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:33
Θεσσαλία

Αναζητούν ληστή που χτύπησε τρεις ηλικιωμένες στον Τύρναβο






Ο ένας λήστευε ηλικιωμένες εισβάλλοντας στα σπίτια τους και χτυπώντας τις και ο άλλος του παρείχε τη δυνατότητα της άμεσης διαφυγής με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Η σύλληψη του δεύτερου στον Τύρναβο, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων του αδίστακτου ληστή.

Με τις μαρτυρίες τριών γυναικών που έπεσαν θύματα ληστείας και είδαν τον δράστη να φεύγει, οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος εντόπισαν το όχημα της διαφυγής το οποίο κατασχέθηκε και συνέλαβαν τον 57χρονο ιδιοκτήτη του. Στην προανάκριση, αποκάλυψε ότι δράστης των τριών επιθέσεων ήταν ένας 35χρονος.

Ο δράστης διέρρηξε αρχικά το σπίτι μιας 87χρονης, την χτύπησε και προσπάθησε να αρπάξει χρήματα. Όμως, η τραυματισμένη γυναίκα, που αργότερα μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της πόλης, έβαλε τις φωνές αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή άπρακτος. Με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκε λίγο αργότερα να αρπάξει τα χρυσαφικά που φορούσαν άλλες δυο γυναίκες ηλικίας 77 και 74 χρόνων χωρίς και πάλι να τα καταφέρει.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που του άσκησε δίωξη για απόπειρα ληστείας και απόπειρες κλοπών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.