Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:38
Τοπικά

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ:Η Διοίκηση Καπούλα ευθύνεται για τα … ΧΑΛΙΑ του ΤΕΕ






«Η ασθμαίνουσα προσπάθεια συστηματικής προσωπικής προβολής, με φλύαρες και ανούσιες παρουσίες στα ΜΜΕ, ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο- Η δε εμμονή για επανεκλογή μετά από μία τόσο δραματική θητεία, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, δείχνει ξεκάθαρα ένα απύθμενο θράσος»

Στους κύκλους των Μηχανικών της Μαγνησίας, συζητείται ευρέως ότι:

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83«Τα τελευταία τρία χρόνια το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας απαξιώθηκε πλήρως, εξαιτίας της πλήρους ανικανότητας της Διοίκησης Καπούλα να διατηρήσει ψηλά το κύρος του φορέα.

Οι Μηχανικοί έστρεψαν την πλάτη τους στον Τ.Ε.Ε., βλέποντάς το να παραπαίει και να συρρικνώνεται δραματικά.

Η απερχόμενη Πρόεδρος, έδειξε από την πρώτη ημέρα τις διαθέσεις της για πλήρη άλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς δεν σεβάστηκε την επιλογή των συναδέλφων, ούτε φυσικά τις αρχές της παράταξης μέσω της οποίας εκλέχθηκε, κινήθηκε παρασκηνιακά και ανέτρεψε από την ηγεσία τον πρώτο σε ψήφους και εν δυνάμει Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κ. Κων/νο Καραγιάννη.

Ελάχιστες ήταν οι συνεδριάσεις του κυρίαρχου οργάνου του ΤΕΕ, της 47μελούς τοπικής αντιπροσωπείας, μέσω του οποίου εκφράζονται όλες οι απόψεις των εκλεγμένων εκπροσώπων των παρατάξεων.

Διαλύθηκαν όλες οι Μόνιμες Επιτροπές του ΤΕΕ, μέσω των οποίων τα προηγούμενα χρόνια είχε παραχθεί σημαντικότατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο έργο. Οι απόψεις του ΤΕΕ ήταν στην πραγματικότητα  προσωπικές απόψεις που εκφραζόταν με γνώμονα το τι μπορεί να «παίξει» καλύτερα στα media.

Μηδαμινές ήταν οι επιτυχημένες επιστημονικές ημερίδες και ελάχιστη η παρουσία των Μηχανικών, ενώ το αμφιθέατρο του ΤΕΕ  γέμισε τρεις – τέσσερις φορές μόνο και μόνο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων «τρίτων» που απλά ενοικίαζαν την αίθουσα.

Η παντελώς άστοχη και στείρα αντιπολιτευτική πρακτική, διέλυσε κάθε γέφυρα συνεργασίας, τόσο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και με τους Δήμους της περιοχής και ιδιαίτερα με τον Μητροπολιτικό Δήμο Βόλου.

Το Τ.Ε.Ε. απώλεσε την εκπροσώπησή του στη ΔΕΥΑΜΒ και από ισότιμος συνομιλητής  και σύμβουλος κατέληξε να είναι «αποδιοπομπαίος τράγος», αμαυρώνοντας το κύρος του φορέα.

Η Διοίκηση Καπούλα αποδείχθηκε ανίκανη να αντισταθεί στην διαρκώς φθίνουσα πορεία του κλάδου, τη στιγμή κατά την οποία το 50% των Μηχανικών έχει ακάλυπτες τις ασφαλιστικές του εισφορές, όταν το 25% του κορυφαίου επιστημονικού δυναμικού αναζητά την τύχη του στο εξωτερικό, όταν η ανεργία στον κλάδο έχει εκτιναχθεί, όταν οι εκπτώσεις στα έργα και τις μελέτες έχουν χτυπήσει κόκκινο, όταν η τεχνική και οικοδομική δραστηριότητα έχει τελματώσει, όταν η τοπική βιομηχανία υπολειτουργεί, όταν οι μισθοί και οι απολαβές σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα έχουν φτάσει στο ναδίρ.

Η Διοίκηση Καπούλα παρήγαγε όχι απλώς μηδενικό, αλλά κυριολεκτικά αρνητικό έργο, αναγκάζοντας τους Μηχανικούς να αισθανθούν ότι το πάλαι ποτέ δικό τους «σπίτι», ουσιαστικά κατέρρευσε. Και σίγουρα, κάποιος ευθύνεται για τα … ΧΑΛΙΑ του ΤΕΕ.

Η ασθμαίνουσα προσπάθεια συστηματικής προσωπικής προβολής, με φλύαρες και ανούσιες παρουσίες στα ΜΜΕ, ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο.

Η προσπάθεια ανεύρεσης κομματικών ερεισμάτων, προκειμένου να συγκρατηθεί το «κύμα» μαζικής εξόδου και να αναχαιτιστεί η τεράστια δυναμική νέων γνήσιων επιμελητηριακών σχημάτων, όχι απλώς απέβη άκαρπη αλλά επέφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι Μηχανικοί ως Επιστήμονες, αντιλήφθηκαν άμεσα τα συνηθισμένα «τερτίπια» της διαβόητης οικογένειας. Αξέχαστες παραμένουν σε όλους, οι διαδοχικές πολιτικές «κυβισθήσεις» Καπούλα και η παντελώς αποτυχημένη συμμετοχή σε παρηκμασμένα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Η δε εμμονή για επανεκλογή μετά από μία τόσο δραματική θητεία, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, δείχνει ξεκάθαρα ένα απύθμενο θράσος».

Από την άλλη πλευρά, πραγματικά εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των Μηχανικών της Μαγνησίας στο ανοιχτό «κάλεσμα» της γνήσιας επιμελητηριακής κίνησης «Μηχανικών Αναγέννηση» για μία πορεία προς ένα νέο, δυναμικό και δημιουργικό Τεχνικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συνδυασμού Πολιτικό Μηχανικό & Συγκοινωνιολόγο κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη, συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συναδέλφων Μηχανικών οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την Επιμελητηριακή Κίνηση «Μηχανικών Αναγέννηση», καθώς αυτή στέκεται πάνω από κομματικές υποδείξεις, καταδικάζει κάθε προσπάθεια εμπλοκής εξωγενών «παραγόντων» του παρελθόντος στα επιμελητηριακά δρώμενα και φιλοδοξεί να αποτελέσει τον γνήσιο εκφραστή της βούλησης των Μηχανικών.

«Κατά  τη διάρκεια των διαδοχικών περιοδειών που πραγματοποιήσαμε σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Πανεπιστήμιο, στην τοπική Βιομηχανία, σε μικρά και μεγάλα μελετητικά και κατασκευαστικά Γραφεία, οι συνάδελφοι μας υποδέχτηκαν με ανακούφιση και ενθουσιασμό, βλέποντας μία ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ εγνωσμένης αξίας να δεσμεύεται πως θα υπηρετήσει ανιδιοτελώς το Τεχνικό Επιμελητήριο», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεσμευόμαστε πως δεν θα χρησιμοποιήσουμε το ΤΕΕ ως σκαλοπάτι για ανέλιξη σε πολιτικούς θώκους, αλλά θα το υπηρετήσουμε ευλαβικά, κάνοντας κατάθεση χρόνου, ψυχής, γνώσης και εμπειρίας ώστε να αποκαταστήσουμε το κύρος του», υπογραμμίζουν σύσσωμα όλα τα Μέλη της «Μηχανικών Αναγέννηση».

Το πλήρως ενημερωμένο με θέσεις, προτάσεις και ιδέες ιστολόγιο της «Μηχανικών Αναγέννηση» http://mihanikonanagennisi.blogspot.com δέχθηκε περισσότερες από χίλιες διαφορετικές επισκέψεις, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες λειτουργίας, αποδεικνύοντας το τεράστιο ενδιαφέρον των Μηχανικών για κάτι νέο και ελπιδοφόρο.

Το ψηφοδέλτιο της επιμελητηριακής κίνησης «Μηχανικών Αναγέννηση», όπως αυτό διαμορφώθηκε εν όψη των επικείμενων εκλογών του ΤΕΕ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016, στελεχώνεται από Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, του μελετητικού, κατασκευαστικού και βιομηχανικού κλάδου, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου των Μηχανικών και την ουσιαστική Αναγέννησή του.

Η επαναδημιουργία ενός υγιούς επιμελητηριακού φορέα που θα εκφράζει και θα υπηρετεί το σύνολο των Μηχανικών και θα συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη του τόπου, συνιστά το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής. Από την επόμενη ημέρα, η νέα Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράγει πλούσιο & ουσιαστικό ΕΡΓΟ !

 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%cf%89%ce%bd

  “ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΑΛΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2 ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
3 ΑΡΕΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
4 ΒΑΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5 ΒΛΑΧΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
6 ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
7 ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
9 ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
10 ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
11 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
12 ΚΟΚΚΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
13 ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
14 ΚΟΡΔΕΛΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
15 ΚΟΨΙΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
16 ΛΙΑΤΖΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
17 ΜΑΛΑΜΟΥΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
18 ΜΑΣΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
19 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ – ΤΖΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
20 ΜΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
21 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
22 ΝΤΟΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
23 ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
24 ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
25 ΡΟΡΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ – ΝΤΕΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
26 ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
27 ΤΣΙΡΝΟΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
28 ΤΣΙΡΝΟΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
29 ΤΣΙΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
30 ΤΣΟΛΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
31 ΤΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΩ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
32 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
33 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
         
  “ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΜΠΑΚΟΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2 ΡΑΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ