Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:28
Ελλάδα

Αλαλούμ με τους μετανάστες: Οι καλοί, οι κακοί και αυτοί που δεν ξέρουν πού να πάνε






Δεν έχει τέλος το χάος που επικρατεί με την φιλοξενία και την εγκατάσταση των μεταναστών στα σημεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

Το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο πρέπει να αδειάσει και να καθαριστεί αφού υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες, ωστόσο το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό δεν είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μετανάστες.
Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ η αστυνομία χθες το πρωί εκκένωνε το Ταε Κβον Ντο πληροφορίες αναφέρουν πως το απόγευμα έφτασαν στην περιοχή και άλλα πούλμαν από την Ειδομένη με μετανάστες, οι οποίοι αναζητούσαν ένα χώρο για να κοιμηθούν. Συγκεκριμένα άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 3 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα χωρίς να έχει ληφθεί ούτε γι’ αυτή τη «φουρνιά» μεταναστών κάποια απόφαση προορισμού. Την ίδια στιγμή από το γήπεδο άλλοι μετανάστες έφευγαν προκειμένου να βρουν μόνοι τους στέγη.

Διαχωρισμός των μεταναστών σε ομάδες 

Σε μία προσπάθεια να αποφορτίσει την κατάσταση η κυβέρνηση προχώρησε στο διαχωρισμό των μεταναστών σε «καλούς», «κακούς» ή επικίνδυνους. Γι αυτό και αποφασίστηκε οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί που δημιουργούν επεισόδια και συμμετέχουν σε συγκρούσεις να μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης των μεταναστών στην Κόρινθο μέχρι να απελαθούν, ενώ στο Ελληνικό θα μεταφερθούν μετανάστες άλλων εθνικοτήτων. Σε αυτήν την κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσονται οι πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και δικαιούνται άσυλο και για τους οποίους προκρίνεται η μετακίνηση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος αυτή η τακτική πρόκειται να εφαρμόζεται και στο μέλλον με βασικό κριτήριο τη χώρα προέλευσης του κάθε αλλοδαπού.

Πηγή: iefimerida.gr