Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:26
Τοπικά

Άστραψε και βρόντηξε ο Αχιλλέας Μπέος – Πυρά κατά Αγοραστού, «Θεσσαλίας» και πολιtiκών cartoons






Δείτε όλα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο Βόλου, από το 17’15”

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα.

Κατά τη συνέντευξη προβλήθηκε 5λεπτιο βίντεο με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά η παράταξή του, μεταξύ αυτών, όπως είπε ο κ. Μπέος, ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν «μπουνιά στο μαχαίρι» και ότι «δεν θα διστάσουν να πάνε ως τον Εισαγγελέα αν χρειαστεί για το καλό της πόλης». Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει σήμερα.

Αίσθση προκάλεσε η ιδιαίτερη αναφορά του στηγν εφημερίδα «Θεσσαλία» και στον εμφανιζόμενο σαν ιδιοκτήτη της, τον οποίο κατηγόρησε για σωρεία ασφαλιστικών και φορολογικών παραβάσεων και έθεσε το ερώτημα γιατί μια εφημερίδα με τέτοια οικονομικά προβλήματα συνεχίζει να εκδίδεται. «Εχει κάποιος σκοπό να καλύψει;» διερωτήιθηκε.

Παρουσίασε επιστολή διαμαρτυρίας του Πανελληνίου Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έχει καταστεί πλέον «μόνο προορισμός του Σαββατοκύριακου και ότι δεν λειτουργεί τις καθημερινές».

Σχετικά με τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη λειτουργία του Χιονοδρομικού τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι παιδιά κρέμονταν «σαν σφαχτά από τα λίφτ» και επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, για την κατάσταση αυτή. «Εγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 -3 εκατ. ευρώ στην Εταιρεία του Χιονοδρομικού. Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Ηταν για τους ημετέρους; Αρκετά πλέον με τους ανίκανους και τους καρεκλοκένταυρους», είπε ο κ. Μπέος και κάλεσε τον Περιφερειάρχη να έρθει στο Βόλο και αντί για σκι αφού το Χιονοδρομικό υπολειτουργεί, να κάνει σκέιτ στη νέα πίστα που ετοιμάζει ο Δήμος.

«Ο Αγοραστός θέλει να υποβαθμίσει το Χιονοδρομικό και το Πήλιο», τόνισε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου.

Όπως είπε στη συνέχεια, ο Δήμος θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης και αξιοποίησης του Χιονοδρομικού, ενώ για τη μη συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τόνισε ότι θα «ο Δήμος έπαψε να βάζει χρήματα όπου δεν ξέρουν να διοικούν.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο δρόμο με τα «σαμαράκια» στο ΠΕΒ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν άνοιξε μύτη για το συγκεκριμένο θέμα, κάποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος των δημοτών».

Επιτέθηκε επίσης σε δημοσιογράφους για τον τρόπο που παρουσίασαν την κατάσταση στην πόλη στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Όπως είπε, ο Βόλος ήταν η μοναδική πόλη που δεν έκλεισαν οι δρόμοι από τον χιονιά, ενώ για τα προβλήματα στην υδροδότηση υπογράμμισε ότι έγιναν μόνο μειώσεις πίεσης του νερού, λόγω εκατοντάδων ζημιών στο δίκτυο.

Πυρά εξαπέλυσε ο κ. Μπέος και κατά των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, λέγοντας πως συγκεντρώθηκαν στο ΤΕΕ και δεν κατάφεραν να μαζέψουν ούτε 30 άτομα. «Θα πάρουν κι αυτοί σύντομα την απάντησή τους. Εχουν τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπέος τόνισε πως η παρούσα δημοτική αρχή Βόλου είναι η μοναδική που κατάφερε να λειτουργεί κανονικά. «Ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει. Κάποιοι είχαν την ελπίδα να μην επιστρέψω και να διαλύσουν την ομάδα μας, όπως έκαναν παλαιότερα με τους Κουντούρη και Μήτρου. Εγώ όμως είμαι εδώ και θα παραμείνω μέχρι το 2019», επεσήμανε χαρακτηριστικά.