Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 06:18
Τοπικά

Ακόμη ένας άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο νοσοκομείο Βόλου






Ένα απίστευτο περιστατικό, που φέρνει στο προσκήνιο και τα πολλά προβλήματα που καταγράφονται στους τομείς ασφάλειας και φύλαξης του νοσοκομείου Βόλου, βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Δυο 24ωρα πριν ένας ασθενής, ηλικίας 60, περίπου, ετών, που νοσηλεύονταν στην χειρουργική κλινική του ιδρύματος προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του θέλοντας να πηδήξει στο κενο απο το παράθυρο του τρίτου ορόσφου της κλινικής. Έγινε αντιλητπός απο ενα δεύτερο ασθενη που βρίσκονταν στο διπλανό κρεβάτι. Παρά την σοβαρή κατάσταση της υγείας του, αφού φέρει τραύματα στην σπονδυλική του στήλη και θα έπρεπε να παραμείνει ακινητοποιημένος ωσότου υποβληθεί σε εγχείρηση, με αυτοθυσία σηκώθηκε από το κρεβάτι του πόνου και την τελευταία στιγμή απέτρεψε μια ενδεχόμενη τραγωδία. Το άτομο που φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν βρίσκονταν σε καλή ψυχική κατάσταση. Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από την καταγγελία του προέδρου των νοσοκομεικών γιατρών Νίκου Χαυτούρα.
Ο κ Χαυτούρας σε δηλώσεις του πέρα απο το περιστατικό στάθηκε για ακόμη μια φορά στις τραγικές ελλέιψεις προσωπικού που καταγράφονται στο Αχιλλοπούλειο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μια νοσηλευτρια στην βραδινή βάρδια προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τουλάχιστον 30 ασθενών κατι που φαινομενικά φαντάζει αδύνατο.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες ένας νεαρός άνδρας που επίσης νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο πήδηξε στο κενό απο τον 7ο όροφο. Νοσηλευτηκε για λίγες ημέρες στην ΜΕΘ και κατέληξε τελικά.Πριν απο μερικούς μήνες ένας άλλος νεαρός άνδρας είχε θέσει τέρμα στην ζωή του πέφτοντας στο κενο, έξω απο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.