Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:24
Τοπικά

Αθώος ο 41χρονος για τον καταγγελλόμενο βιασμό Νορβηγίδας στη Σκιάθο






Αθώος κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο Βόλου ο 41χρονος που κατηγορούνταν για βιασμό 55χρονης Νορβηγίδας τον Μάρτιο του 2017 σε νησί των Σποράδων.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η συνουσία με την 55χρονη έγινε με τη θέλησή της και όχι με την άσκηση βίας ή απειλής.

«Δεν αισθάνθηκε απειλή ή τουλάχιστον δεν εξωτερίκευσε τη μη θέλησή της για τις πράξεις που τελέστηκαν», επισήμανε μεταξύ άλλων στην πρότασή της η εισαγγελέας έδρας.

Η εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή, επισημαίνοντας ότι η Νορβηγίδα υπέπεσε σε σειρά αντιφάσεων ως προς τις καταθέσεις που έδωσε για τα περιστατικά βίας που κατήγγειλε ότι υπέστη.

Στην απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία δεν προέκυπταν σημάδια ή χτυπήματα σε βάρος της 55χρονης.

Ο 41χρονος κατηγορούνταν ότι στις 23 Μαρτίου επισκέφτηκε τη Νορβηγίδα στο σπίτι της προκειμένου να επισκευάσει την τηλεόρασή της, και ότι στην πορεία εξανάγκασε την 55χρονη να έρθει σε συνουσία μαζί του παρά τη σθεναρή αντίστασή της, καθώς τη χτύπησε στο κεφάλι και το πρόσωπο, επιτυγχάνοντας έτσι ακινητοποίησή της.

Ακόμη, βαρυνόταν και με την κατηγορία της κλοπής, καθώς η Νορβηγίδα στη μήνυσή της ανέφερε ότι της άρπαξε και το ποσό των 890 ευρώ. Εντούτοις, και για το αδίκημα της κλοπής το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο, με επίσης κατά πλειοψηφία απόφασή του.

Επισημαίνεται ότι ο 41χρονος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Στην απολογία του είχε κάνει λόγο για «σκευωρία». Υποστήριξε ότι η 55χρονη ήταν εκείνη που τον προκάλεσε να συνευρεθούν ερωτικά, και ότι ο ίδιος είχε υποκύψει μετά από ασφυκτική πίεση και αφού είχε καταναλώσει αλκοόλ. Η δίκη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες με την πρόταση της εισαγγελέα έδρας και τις αγορεύσεις των δικηγόρων, και ακολούθησε η ανακοίνωση του δικαστηρίου.