Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:31
Τοπικά

Έρευνα για ενδεχόμενη υπεξαίρεση στο ΙΚΑ Βόλου – Ελεγκτές από την Αθήνα «ξεσκονίζουν» το υποκατάστημα






Στα ίχνη σοβαρού οικονομικού σκανδάλου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, o εσωτερικός έλεγχος του ΙΚΑ στο υποκατάστημα του Βόλου.

Κλιμάκιο ελεγκτών από την Αθήνα, εγκαταστάθηκε αιφνιδίως το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Ταμείου στον Βόλο ελέγχοντας ενδελεχώς όλες τις οικονομικές δοσοληψίες των τελευταίων ετών.

Οι ελεγκτές ζήτησαν και έλαβαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους πλήθος παραστατικών σε βάθος 8 ετών, ερευνώντας τις διαδρομές των εισπράξεων του υποκαταστήματος και την κατάληξη που αυτές είχαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βασική καταγγελία για ενδεχόμενη υπεξαίρεση ακολούθησε αντίστροφη διαδρομή. Προήλθε από τράπεζα η οποία ενημέρωσε την κεντρική διεύθυνση του Ταμείου, στην Αθήνα, για περίεργες και αδικαιολόγητες κινήσεις στον λογαριασμό υπαλλήλου στον οποίο εμφανίζονται καταθέσεις ποσών που δεν δικαιολογούνται από την οικονομική του κατάσταση.

Ήδη ελήφθησαν οι προσωπικοί κωδικοί των αρμόδιων υπαλλήλων για να διασταυρωθούν οι κινήσεις που έκαναν και να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο «υποκλοπής» και χρήσης των κωδικών εν αγνοία τους από τρίτους.

Ανώνυμη πηγή που έχει γνώση του θέματος και μίλησε στο thessaliaeconomy.gr, ανέφερε ότι το ποσό της υπεξαίρεσης που ερευνάται είναι μεγάλο.