Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:25
Τοπικά

Έληξε η κατάληψη στο παραλιακό συγκρότημα του Π.Θ στον Βόλο






Έληξε σήμερα το πρωί η κατάληψη στο παραλιακό συγκρότημα του Π.Θ στον Βόλο, από φοιτητικούς συλλόγους Τμημάτων της πόλης που βρέθηκαν στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόβλημα όμως συνεχίζει να υφίσταται για τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για τη μη διάθεση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για να μπορούν να διαβάζουν.Το πρόβλημα βέβαια είναι πανελλαδικό, καθώς σε όλα τα Πανεπιστήμια δεν μοιράζονται τα βιβλία στους φοιτητές, επειδή το υπουργείο παιδείας δεν έχει εξοφλήσει τους εκδότες.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησαν την κατάληψη ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Το κλείσιμο των υπηρεσιών προκέλεσε κάποια μικροπροβλήματα στην διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, αλλά και τη σίτιση των πρωτοετών φοιτητών.Οι φοιτητές βρίσκονταν προς την πλευρά του Θόλου που οδηγεί στις υπηρεσίες της πρυτανείας και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να εισέλθει.
Πάντως ο αναπληρωτής πρύτανης για τα ακαδημαϊκά θέματα Θανάσης Σφουγγάρης ανέφερε πως « η πρυτανική αρχή στηρίζει το αίτημά τους, άλλωστε στη συνάντηση που είχαν πριν μερικές ημέρες με τον υπουργό παιδείας στη Λάρισα για το αναπτυξιακό συνέδριο του ζήτησαν να διευθετηθεί άμεσα το όλο ζήτημα που αφορά όλα τα ΑΕΙ της χώρας.