Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:08
Θεσσαλία

Άυπνοι έμειναν από την κάπνα στην Φιλιππούπολη – Αφόρητη η κατάσταση από τις καλαμιές που καίγονται






Ένα μαρτύριο καταγγέλλει αναγνώστης του onlarissa ότι ζουν στη συνοικία Φιλιππούπολη της Λάρισας από τις καλαμιές και τα χόρτα που καίγονται, κάθε χρόνο αυτή την εποχή.

Με δεδομένο ότι η ατμόσφαιρα μύριζε έντονα καμένο και η βρώμα έμπαινε μέσα στο σπίτι, τα παράπονά του στρέφονται εναντίον του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, η καταγγελία έχει ως εξής;

«Είναι 4 η ώρα ξημερώματα Κυριακής στη συνοικία της Φιλιππούπολης. Ξυπνήσαμε όλη η οικογένεια από τη βρώμα του αέρα. Η  ατμόσφαιρα μυρίζει απαίσια καμένο. Η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη. Κλείσαμε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα αλλά η βρώμα από τις καμένες καλαμιές  και τα χόρτα εξακολουθεί να έρχεται μέσα στο σπίτι. Είναι αδύνατο να κοιμηθούμε.

Υπάρχει άραγε κάποιος αρμόδιος; Είναι κάποια υπηρεσία υπεύθυνη γι’ αυτό το μαρτύριο που ζούμε κάθε χρόνο αυτή την εποχή; Και δεν είναι μόνο τώρα αυτή η κατάσταση αλλά  έπεται και συνέχεια με τα τζάκια όπου ο καθένας καίει ότι βρει στα σκουπίδια.

Έχουμε μετανιώσει οικτρά που ήρθαμε να κατοικήσουμε σε αυτή την απαίσια πόλη όπου ούτε ο Δήμος ,ούτε η Περιφέρεια  ούτε κάποια υπηρεσία του Υπουργείου περιβάλλοντος αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία να σταματήσει  η ανεξέλεγκτη μόλυνση του αέρα. Κάντε επιτέλους κάτι».

Πριν οι αρμόδιοι κάνουν κάτι, ας εξηγήσουν τους λόγους για τη δημιουργία αυτής της ανυπόφορα επαναλαμβανόμενης κατάστασης!

Πηγή: onlarissa.gr