Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άντρας αγνοείται στη Ζάκυνθο – Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία






Σε συναγερμό πυροσβεστική και αστυνομία στη Ζάκυνθο για τον εντοπισμό 33χρονου άντρα το αυτοκίνητο του οποίου εντοπίστηκε ντελαπαρισμένο μετά τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου.

Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής που ερευνά την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άντρας έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ, γεγόνος που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.

Την ίδια ώρα πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια – λίμνες και απελπισμένοι κάτοικοι συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στη Ζάκυνθο ως αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου.

Σε όποιο σημείο και εάν βρεθεί κανείς θα συναντήσει εικόνες που μόνο «Βενετία» θυμίζουν με δρόμους απροσπέλαστους αφού το νερό έχει καλύψει χωράφια – τράφους- και οδόστρωμα.

Από το ξημέρωμα στη μάχη έχουν ριχθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρώντας σε κάθε κλήση που δέχονται. Σύμφωνα το «merazante.gr» εκτός μάχης έχουν τεθεί δυο οχήματα της πυροσβεστικής λόγω ντελαπαρίσματος σε παρακείμενο τράφο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και των Πηγαδακίων χωρίς τραυματισμούς.

Την ίδια στιγμή έρχονται ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ Πάτρας με βάρκες ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που δεν μπορούν με αυτοκίνητα.

Επι ποδός και η αστυνομία που τοποθετεί κορδέλες που απαγορεύουν την κυκλοφορία στα σημεία που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα.

Στην πόλη της Ζακύνθου και την περιοχή Αγία Τριάδα ένας παλιός μπαζωμένος χείμμαρος είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσει τόνους λάσπης με τους αγανακτισμένους πολίτες εντός και εκτός πόλης να κάνουν λόγου για απουσία του κράτους σε ότι αφορά τη λήψη αντιπλυμμηρικών μέτρων από πολύ νωρίς.

Σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρο το νησί βρίσκονται κλιμάκια του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παυλο κολοκοτσά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο. Όλοι τους απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και να μείνουν στα σπίτια τους.

 


 

 

Πηγή: protothema.gr