Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 12:49
Τοπικά

Άνοστη σούπα η φιέστα Σαββελίδη – «κράξιμο» από μαθητές – καθηγητές για την πασαρέλα πολιτικών






Σε μια άνοστη σούπα, όπως ακριβώς αναμενόταν, αναδείχθηκε το πολυδιαφημισμένο κοινό σχολικό συμβούλιο του Σαββελίδη, με δεκάδες μαθητών και εκπαιδευτικών να υποχρεώνονται, παρά τη θέληση τους, όπως έδειξαν και οι έντονες διαμαρτυρίες τους, να αποτελούν το ντεκόρ για να πει ο κάθε πονεμένος πολιτευτής και πολιτικάντης το όραμα του για την Παιδεία και τον πόνο του για το μέλλον του!

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι περίμεναν  υπομονετικά επί ώρες. Επέζησαν ακούγοντας το λογύδριο του Σαββελίδη και το χιούμορ της Αναστασοπούλου (Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης) δεν κάμφθηκαν ούτε από τις συγκλονιστικές τοποθετήσεις, μέσα στη γνώση και τις προτάσεις, μορφών του κοινοβουλευτισμού, όπως ο Μεϊκόπουλος, ο Μπαλλής και ο Μπουκώρος, αλλά όταν ξεκίνησαν το μπλα μπλα και οι Δήμαρχοι καταλήφθηκαν από το επαναστατικό πνεύμα του Γαργάλα, που κυριαρχούσε παντού, όπως πάντα δηλαδή, και έπεσε το κράξιμο.

“Ήρθαμε να πούμε τα πρόβλημα μας και ακούμε τα προβλήματα των δήμων και τους πολιτικούς” αναφώνησε ένας εκ των μαθητών, για να συμφωνήσουν μαζί του και εκπαιδευτικοί οι οποίοι σχολίασαν ότι “αυτοί που θα έπρεπε να μιλήσουν λιγότερο, είναι αυτοί που μίλησαν περισσότερο”. Ευγενείς, χωρίς άλλο. Θα μπορούσαν να πουν και καθόλου. Και κάπως έτσι ήρθε δικαίωση για το άγριο ξεφώνημα από το Δήμο Βόλου που αρνήθηκε να μετάσχει σε αυτή τη φιέστα – συμπαιγνία σε βάρος των μαθητών και των καθηγητών.

Από τα ωραία στιγμιότυπα  η αντίδραση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Αναστασοπούλου προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου Αλμυρού Δ. Εσερίδη, ο οποίος αμφισβήτησε το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές. “Να ξεκινήσουμε από την Πρωτοβάθμια. Τι μαθαίνουν τα παιδιά; Αντί να μαθαίνουν για τον Αίσωπο έχουν πρότυπο τη Χιονάτη που συζούσε με τους 7 νάνους…”.

“Είναι ψέματα”, είπε η κ. Αναστασοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Εσερίδη, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει για να συνεχιστεί η εκδήλωση. Λέτε να μην έχει υπογράψει τουλάχιστον σύμφωνο συμβίωσης η αντι ΣΥΡΙΖΑία Χιονάτη;

Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο Σ. Σαββελίδης λέγοντας ότι οι αντεγκλήσεις συμβάλλουν στην προώθηση του διάλογου για ένα καλύτερο μέλλον και περιέργως στο σημείο εκείνο δεν έγινε ολιγόλεπτη διακοπή για να μπιζάρει το κοινό τον ευτυχισμένο συγκεντρωσιάρχη – οραματιστή!

Η Αναστασοπούλου, πάντως, που είδε κόσμο και ήρθε, είχε κέφια. «Κύριε Σαβελίδη όταν αποφασίζεται να κάνετε τέτοιες δράσεις προκαλείται σεισμούς…» είπε, για να προσθέσει όμως ότι «θα είχε μεγαλύτερη αξία αν αυτή η διοργάνωση ήταν αποτέλεσμα μόνο της πρωτοβουλίας των μαθητών». Δηλαδή του Σωκράτη από αξία, δεν; Ντροπή! Και κάπως έτσι έληξε η σεμνή τελετή με πολλά από τα παιδιά να διερωτώνται γιατί τους χάλασαν τη μέρα και τη διάθεση.