Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμφισσα: Συνελήφθη Αλβανός για απλή συνέργεια στη δολοφονία της 13χρονης






Στη σύλληψη ενός 40χρονου Αλβανού, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο του 34χρονου κρεοπώλη που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την 13χρονη στην Άμφισσα προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η ΕΛΑΣ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 40χρονος συνελήφθη στην πόλη της Άμφισσας στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έγινε λίγη ώρα πριν να ξεκινήσει στην Άμφισσα η κηδεία της 13χρονης και ενώ κάποιοι από τους Ρομά της περιοχής απειλούσαν με επεισόδια αν δεν συλληφθεί ο 34χρονος κρεοπώλης.

Οι απειλές, πάντως, εν μέρει πραγματοποιήθηκαν καθώς μετά την κηδεία του άτυχου κοριτσιού, Ρομά έστησαν  οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και σκουπίδια, με αποτέλεσμα να κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Άμφισσας – Λαμίας.

Με τον δράστη να παραμένει ασύλληπτος καθώς πιθανότατα έχει διαφύγει στη Γκιώνα, οι αστυνομικοί ανησυχούν για ακραίες αντιδράσεις των Ρομά συγγενών και φίλων της 13χρονης που ήδη από το απόγευμα της Τρίτης έδειξαν τις διαθέσεις τους.

Για περίπου μισή ώρα εξαγριωμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας κρατώντας ξύλα και ρόπαλα προκειμένου να ζητήσουν την απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου φερόμενου δράστη.

Όπως απειλούσαν, μάλιστα, «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» ενώ υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο κρεοπωλείο που διατηρεί ο δράστης του εγκλήματος και πυρπολήθηκε το αυτοκίνητό του ως αντίποινα.

Η μητέρα της 13χρονης υποστήριξε από την πλευρά της σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι το παιδί της έπεσε νεκρό ενώ χόρευε προσθέτοντας «σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος».

 

 

 

Πηγή: protothema.gr