Τώρα στην κυβέρνηση ξορκίζουν τα σενάρια εκλογών: Καταστροφικές πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης

Νοεμβρίου 25th, 2016 | by admin
Τώρα στην κυβέρνηση ξορκίζουν τα σενάρια εκλογών: Καταστροφικές πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

Να ξορκίσουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών που άνοιξε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

ΜΙλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανώτερη κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.

«Ο Τσίπρας περιέγραψε στην ΚΟ τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό. Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό, κάνουν κακό στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση, η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «δουλεύουμε πολύ σκληρά και βασικός μας στόχος είναι να έχουμε πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκέμβρη» σημειώνοντας με νόημα: «Θεωρούμε ότι ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός και εφικτός».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα  μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις.

Σε ότι αφορά στο χρέος, η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που σχεδόν έχουν γραφτεί και θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσιμο για την ελληνική πλευρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και μεσοπρόθεσμα μέτρα στην ίδια συνεδρίαση».

Για τα μέτρα που θα χρειαστούν για να κλείσει η συμφωνία η ίδια η κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι εκτός από τα δύο νομοσχέδια που έχουν ήδη κατατεθεί ενδέχεται να έρθουν και κάποια ακόμη μέχρι τέλος του έτους.

Τέλος, σε ότι αφορά στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι ένα ακόμη από αυτά που υπάρχουν που συγκροτούν το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Πηγή: iefimerida.gr