Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Βγενόπουλο

Νοεμβρίου 7th, 2016 | by admin
Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Βγενόπουλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Σε κλίμα άφατης θλίψης και βουβού θρήνου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Ανδρέα Βγενόπουλου καθώς η είδηση του ξαφνικού θανάτου του ξημερώματα Σαββάτου (υπέστη καρδιακή ανακοπή) έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας στη Νέα Ερυθραία βρέθηκαν συγγενείς του, λίγοι στενοί του συνεργάτες αλλά και υπάλληλοι των επιχειρήσεων του που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο.

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος του, Ειρήνη Σουβατζόγλου και τα τρία παιδιά του εκλιπόντα επιχειρηματία.

Συγκίνηση προκάλεσε η εκφώνηση του μοναδικού επικήδειου λόγου από τον στενό του φίλο και συνεργάτη Φώτη Καρατζένη ο οποίος εξήρε το άγνωστο φιλανθρωπικό έργο του Ανδρέα Βγενόπουλου καθώς και τις επιχειρηματικές του ικανότητες που τον οδήγησαν στην ίδρυση του ομίλου Marfin Investment Group καθώς και στην δημιουργία του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Βγενόπουλος και Συνεργάτες».

«Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε βαθιά συναίσθηση του δικαίου και της τιμής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο στενός του φίλος και συνεργάτης. Και πρόσθεσε:

«Επεδίωκε και ζητούσε από τους συνεργάτες του το ακατόρθωτο αλλά αναγνώριζε
και επιδοκίμαζε το εφικτό. Απέφευγε την προσωπική του προβολή και επεδίωκε να μιλά μέσα από τις πράξεις του. Δεν αποχωριζόταν λεπτό την αγαπημένη σύζυγο του. Με τη δική της πρωτοβουλία και στήριξη ανέπτυξαν ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που ουδέποτε θέλησαν να γίνει ευρύτερα γνωστό. Ήταν αφοσιωμένος στην οικογένεια και στους λίγους εκείνους ανθρώπους που είχε επιλέξει να είναι φίλοι του. Ακόμη και στις πιο δύσκολες γι’ αυτόν στιγμές έστρεφε το βλέμμα του στα προβλήματα που αντιλαμβανόταν μόνος ότι μπορεί να είχαν οι δικοί του άνθρωποι».

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Υγεία απεβίωσε το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου στις 3.30 το πρωί από καρδιακή ανακοπή.

Ήταν ο ιδρυτής του ομίλου Marfin Investment Group και υπήρξε πρωταγωνιστής στα ελληνικά επιχειρηματικά δρώμενα για περισσότερες από δυο δεκαετίες. «Με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου.

 

 

Πηγή: protothema.gr