Στα ύψη η δημοτικότητα της Ανγκελα Μέρκελ -Το 64% θέλει να διεκδικήσει νέα θητεία

Νοεμβρίου 25th, 2016 | by admin
Στα ύψη η δημοτικότητα της Ανγκελα Μέρκελ -Το 64% θέλει να διεκδικήσει νέα θητεία
Διεθνή
0

Η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε να διεκδικήσει την γερμανική καγκελαρία για τέταρτη φορά, με την πλειοψηφία των Γερμανών να βρίσκεται στο πλευρό της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF, σχεδόν 2 στους 3 Γερμανούς (64%) εγκρίνουν την απόφασή της να είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές του 2017.

Από τους 1.258 ανθρώπους που συμμετείχαν στην τηλεφωνική δημοσκόπηση μεταξύ 22-24 Νοεμβρίου, το 33% είπε ότι διαφωνεί με την εκ νέου υποψηφιότητά της. Από τους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του «αδελφού» κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) την υποψηφιότητα της Μέρκελ στηρίζει το 89%.

Πιθανότεροι αντίπαλοι της Μέρκελ για την καγκελαρία ενδέχεται να είναι ο νυν αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Το SPD θα ανακοινώσει τον υποψηφιό του στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ZDF, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 51% των Γερμανών προτιμά τον Σουλτς από τον Γκάμπριελ (29%). Ωστόσο, αν είχαν να επιλέξουν μεταξύ της Μέρκελ και του Σουλτς, το 47% θα ψήφιζε την καγκελάριο και το 39% τον Σουλτς. Σε μια μονομαχία μεταξύ Μέρκελ και Γκάμπριελ, η πρώτη θα λάμβανε ποσοστό 63% έναντι μόλις 25% του νυν αντικαγκελάριου.

Πηγή: iefimerida.gr