Πραγματικότητα οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στον Βόλο

Σεπτέμβριος 16th, 2017 | by admin
Πραγματικότητα οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στον Βόλο
Τοπικά
0

Υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινούν τα έργα στις 15 Οκτωβρίου  – Μια σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής με θετικές επιπτώσεις στη λειτουργία της πόλης και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων

Ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο προσυμβατικός έλεγχος και υπογράφεται στις 15 Οκτωβρίου η οριστική σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του έργου των κυκλικών κόμβων στο Δήμο Βόλου, ενός έργου με θετικότατες επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία της πόλης, σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται για την κατασκευή τεσσάρων σύγχρονων κόμβων, εκτιμώμενης αξίας 1.290.322,58 € (πλέον Φ.Π.Α.), και που μετά τη δημοπράτηση και την έκπτωση που δόθηκε υπολογίζεται σε 700.000ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η κατασκευή θα ξεκινήσει από τον κόμβο του Διμηνίου και θα προσωρήσει προς το κέντρο της πόλης.

Με την κατασκευή των κυκλικών οδικών κόμβων, όπου συμβάλλουν μεγάλες λεωφόροι. η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον δεν θα διακόπτεται από φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα καταργηθούν.

Το έργο αφορά την διαμόρφωση των υφιστάμενων οδών – χώρων και την προσαρμογή τους, με τις απαραίτητες εργασίες οδοποιίας-υδραυλικών & Η/Μ εγκαταστάσεων-σήμανσης και πρασίνου, για την δημιουργία των παρακάτω τεσσάρων κόμβων:
-Ο Ισόπεδος Κόμβος Δημαρχείου (διασταύρωση οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσωνος και Λαμπράκη)
-Ο Ισόπεδος Κόμβος Τελωνείου (διασταύρωση οδών Λαμπράκη, Παπαδιαμάντη)
-Ο Ισόπεδος Κόμβος ΚΤΕΛ (διασταύρωση οδών Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη)
-Ο Ισόπεδος Κόμβος Διμηνίου (διασταύρωση οδών Λαρίσης, Δερβενακίων, Μπότσαρη).
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Βόλου το έργο αρχικά προοριζόταν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ (πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων), αλλά χάρις στους κατάλληλους χειρισμούς και τη χρήση των κατάλληλων διαδικασιών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα οι πόροι από το ΕΣΠΑ να διατεθούν σε άλλα έργα προς όφελος του Βόλου