Μαθήτριες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στη Μαγνησία

Νοεμβρίου 26th, 2016 | by admin
Μαθήτριες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στη Μαγνησία
Τοπικά
0

Ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ανήλικων κοριτσιών καταγράφονται και στη Μαγνησία, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που διοργάνωση η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, οι νέοι ξεκινούν όλο και σε πιο μικρή ηλικία τις σεξουαλικές τους επαφές. Μάλιστα, πληθαίνουν οι ενεργοί σεξουαλικά νέοι και μαζί τους οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κοριτσιών.

Οι ειδικοί συνέστησαν σωστή και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των γονέων από πολύ μικρή ηλικία, δεδομένης και της μείωσης των ορίων ηλικίας στην οποία οι νέοι ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που αφορούσε στην αντισύλληψη, κατέληξε σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, ανάπτυξης προβληματισμών και επίλυσης αποριών και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα) στις 6 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου (Απόλλωνος με Ορμινίου Ν. Δημητριάδα).

Αφορά κατά προτεραιότητα γονείς παιδιών από Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου. Ομιλήτριες ήταν η κ. Κατερίνα Καλαϊτζή Μαία και η κ. Παναγιώτα Ντούλια Επισκέπτρια Υγείας. Πληροφορίες και πιθανές νέες δηλώσεις συμμετοχής, (στο μέτρο των δυνατοτήτων) στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη τηλ. 6977-070414 και [email protected]