Μάγνητες Τυφλοί: «Τυφλέμποροι» επανεμφανίστηκαν στους δρόμους του Βόλου

Σεπτέμβριος 16th, 2017 | by admin
Μάγνητες Τυφλοί: «Τυφλέμποροι» επανεμφανίστηκαν στους δρόμους του Βόλου
Τοπικά
0

Καταγγελίες έγιναν στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», ότι εμφανίστηκαν πάλι οι τυφλέμποροι στους δρόμους του Βόλου και γενικότερα του Μομού, με συνεργεία που επαιτούν και εμπορεύονται την αναπηρία.

Τα εν λόγω τυφλεμπορικά και γενικότερα σωματεία εμπορίας της αναπηρίας χρησιμοποιούν τόσο το όνομα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών όσο και το όνομα του σωματείου.

Αναφορικά με την επανεμφάνιση των «τυφλέμπορων» στους δρόμους του Βόλου από το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» υπογραμμίζονται τα ακόλουθα: «Με τον πιο κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο το σωματείο μας καταδικάζει την εν λόγω πρακτική και δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδεμία σχέση έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε με αυτό το επαίσχυντο και κατάπτυστο φαινόμενο της συλλογικής και ατομικής επαιτείας που προσβάλει την αξιοπρέπεια των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως έχουμε δεχτεί καταγγελίες από εμπόρους της πόλη μας ότι γίνονται φορτικοί, πιεστικοί, και εξαιρετικά προσβλητικοί παρακωλύοντας ενίοτε την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων επιμένοντας στην κατάπτυστη αυτή πρακτική.

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας όπου ανταμώνουν τα εν λόγω συνεργία να τα καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές ή εναλλακτικά το ελάχιστο να αρνούνται να συμβάλουν στην εκποίηση της αξιοπρέπειας του ανάπηρου πολίτη».