ΚΚΕ – ΠΑΜΕ: «Συμβιβασμένη η ηγεσία του ΕΚΒ, παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης» – Κινητοποιήσεις για Ομπάμα και Πολυτεχνείο

Νοεμβρίου 14th, 2016 | by admin
ΚΚΕ – ΠΑΜΕ: «Συμβιβασμένη η ηγεσία του ΕΚΒ, παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης» – Κινητοποιήσεις για Ομπάμα και Πολυτεχνείο
Τοπικά
0

«Πακέτο» κινητοποιήσεων, αλλά και «καρφιά» κατά του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ευκαιρίας δοθείσης, περιελάμβανε η συνέντευξη τύπου, που έδωσαν σήμερα σωματεία και φοιτητικοί  σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ και προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστα Στεργίου.

Ετσι οι μετέχοντες στη συνέντευξη απεύθυναν αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στον εορτασμό για την επέτειο του  Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, αλλά και στην αυριανή κινητοποίηση την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίου Νικολάου,

Παράλληλα, δε, άσκησαν σκληρή κριτική στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου που – όπως είπαν – αντί να ενημερώνει και να ξεσηκώνει τον κόσμο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, «σπέρνει το σαράκι της μοιρολατρείας και της ηττοπάθειας και διασπά το εργατικό κίνημα».

Όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστας Στεργίου, συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τις τόσο στις 17 Νοεμβρίου, επέτειο του Πολυτεχνείου, και σταθμό στην πάλι για δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, όσο και στις 24 Νοεμβρίου στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στις 8 Δεκεμβρίου την πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. «Ο νέος γύρος επίθεσης ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς» τόνισε ο κ. Στεργίου.

Άσκησε σκληρή κριτική στη «συμβιβασμένη» ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου που δεν έχει οργανώσει ούτε ένα συλλαλητήριο για τις 8 Δεκεμβρίου στο Βόλο, μια πόλη που πλήττεται από την ανεργία, παρά μόνο βάζει λεωφορεία για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας. «Τους καταγγέλλουμε ακόμη μια φορά ότι παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης».

Αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου επισήμανε ότι φέτος συμπληρώνονται 43 χρόνια από τον ξεσηκωμό και ο τότε αγώνας ενάντια στην δικτατορία δείχνει το δρόμο του αγώνα σήμερα. «Απομονώνουμε τη Χρυσή Αυγή, παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη βαθύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς της περιοχής, τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα συνθήματα στις πύλες του Πολυτεχνείου, «έξω οι ΗΠΑ», Έξω το ΝΑΤΟ» είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

Τη συμπαράσταση των φοιτητών στους αγώνες των εργαζομένων εξέφρασε ο φοιτητής της Γεωπονικής Νίκος Λαμπρόπουλος επισημαίνοντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές την περίοδο της κρίσης. Ανέφερε ότι μόνο το 1% των φοιτητών μπορεί να μείνει στην φοιτητική εστία και μόνο ένα 2% να σιτιστεί στην φοιητική εστία. «Η δίκαιη ανάπτυξη για όλους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι μόνο για λίγους» τόνισε.