Επανεξετάζεται το «βραχιολάκι» -Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της 43χρονης

Νοεμβρίου 21st, 2016 | by admin
Επανεξετάζεται το «βραχιολάκι» -Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της 43χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως» και συμπληρώνει «Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπι­στωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.

Την διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες απόδρασης της 43χρονης κατηγορουμένης που έκοψε το ηλεκτρονικό της βραχιολάκι ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση στον Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Συγκεκριμένα , ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης καλείται να ερευνήσει εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρίας.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπι­στωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις».

Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα (11) άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως».

Πηγή: iefimerida.gr