Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:16
Τοπικά

Βόλος: Ενταση στην πορεία για το Πολυτεχνείο






Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου στο Βόλο η πορεία φοιτητικών συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση  καθώς υπήρξαν αψιμαχίες και δημιουργήθηκε ένταση όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαίτησαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορεία οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικράτησε δημόσια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρούν προς το τέλος της πορείας που αυτή την ώρα διέρχεται την οδό Δημητριάδος με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα επίκαιρα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διανθισμένα όμως και με αντικυβερνητικό ύφος.

Αργότερα, μία δεύτερη πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Δυναμική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μαζική και δυναμική ήταν η σημερινή κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων του Βόλου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου και  περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Θύμιο Πατσαρίσιο, Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ομιλία από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου και βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ,  Κώστα Στεργίου.

img_5469
Ο Θύμιος Πατσαρίσιος

Στην εισηγήσή του ο κ. Στεργίου επισήμανε ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι σύγχρονα και ότι ζει και θα ζει στις καρδιές όλων. «Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας.

img_5468

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.
Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης, που έφερε το 3ο μνημόνιο.
Οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους το δικό μας αγώνα. Με θάρρος και αποφασιστικότητα για την διεκδίκηση του δίκιου μας μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.
Αποφασιστικά προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 8 του Δεκέμβρη». Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.