Αυθαιρεσίες, εκβιασμούς και προσωπικά παιχνίδια από αντιπεριφερειάρχες καταγγέλλει η ΚΕΔΕ – Σας θυμίζει κάτι;

Νοεμβρίου 22nd, 2016 | by admin
Αυθαιρεσίες, εκβιασμούς και προσωπικά παιχνίδια από αντιπεριφερειάρχες καταγγέλλει η ΚΕΔΕ – Σας θυμίζει κάτι;
Τοπικά
0

Όταν η Δημοτική Αρχή του Βόλου κατήγγειλε δημόσια τον Περιφερειάρχη Λάρισας, Αγοραστό, και την εδώ τοποτηρήτρια της εξουσίας του, Κολυνδρίνη, για μεροληπτική αντιμετώπιση και ότι κόβουν έργα γιατί δεν τους είναι αρεστός ο Αχιλλέας Μπέος (!), βρέθηκαν οι γνωστοί ψοφοδεείς πολιτικοί, τρίτης διαλογής, και τα συνήθη δημοσιογραφικά σκουπίδια να αναλάβουν εργολαβικά (προσδοκώντας, ανάλογα με τις ανάγκες του ο καθένας, αμοιβή) την υποστήριξη του και χαλίφη Λάρισας αποκληθέντα περιφερειάρχη.

Και έρχεται τώρα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να περιγράψει με απίστευτη ακρίβεια αντίστοιχες καταστάσεις που διαδραματίζονται σε όλη την Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι ο Αροαστός και η Κολυνδρίνη δεν ευδοκιμούν μόνο εν Θεσσαλία. Στην καταγγελία, λοιπόν της ΚΕΔΕ, σημειώνονται τα εξής:

«Απόρριψη δημοτικών έργων από «συγκεκριμένους αντιπεριφερειάρχες στον βωμό του προσωπικού οφέλους και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» καταγγέλλει η ΚΕΔΕ. Υπογραμμίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν «πρακτικές εκφοβισμού σε βάρος δημάρχων» και καλεί τους περιφερειάρχες να παρέμβουν άμεσα.
Σε πολλές περιπτώσεις οι δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι «επειδή δεν είναι αρεστοί στους «γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες», έργα των δήμων τους έχουν απορριφθεί». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Ένωση, εντοπίζεται το φαινόμενο να έχουν ενταχθεί, με πελατειακά κριτήρια, άλλα έργα δήμων, οι διοικήσεις των οποίων είναι αρεστές στους αντιπεριφερειάρχες.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ξεκινά την καταγραφή όλων των έργων που έχουν απορριφθεί -όπως αναφέρει- αδικαιολόγητα από τις περιφέρειες. Για τον λόγο αυτόν έστειλε επιστολή στους δημάρχους, ενημερώνοντάς τους πως τα στοιχεία θα προωθηθούν στους αρμόδιους πολιτικούς και νομικούς φορείς.
«Οι δήμαρχοι δεν εκφοβίζονται, ούτε τρομοκρατούνται. Δεν θα επιτρέψουμε στους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες που έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο και έχουν βλέψεις για συγκεκριμένους δήμους να λειτουργούν με πελατειακά κριτήρια. Είναι απαράδεκτο να αδικούν δήμους, στους οποίους μένουν χιλιάδες πολίτες και με βάση τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια θα έπρεπε να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων», τονίζεται στην επιστολή».