Έξι φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε καταστήματα στη Μαγνησία

Νοεμβρίου 18th, 2016 | by admin
Έξι φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε καταστήματα στη Μαγνησία
Τοπικά
0

Έξι παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπίστωσε σε ελέγχους που έκανε στη Μαγνησία, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τις περασμένες ημέρες.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από 10 έως και 17 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Μαγνησίας.

Οι παραβάσεις που αφορούν τη Μαγνησία είναι έξι:
• Σε «Internet» καφέ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε ουζερί, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε ζαχαροπλαστείο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδεχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε τσιπουράδικο, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε καφετέρια, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς επίσης και τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Η Αστυνομία τονίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.